April 07, 2022

Δημοσιεύτηκε από: Αναστασία Μανούρη

Πραλίνα φουντουκιού light

Είστε λάτρεις της πραλίνας φουντουκιού; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για σπιτική μερέντα με στέβια!

Απολαύστε την χωρίς ενοχές στο πρωινό σας με μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού, ως σνακ με κρέπες ολικής άλεσης, ή και σκέτη σε στιγμές «υπογλυκαιμίας».

Εύκολη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Άλειμμα / ΣνακΧρόνος προετοιμασίας:
15-20 λεπτά
550 kcal1 βαζάκι

Υλικά

  • 1 κ.σ. στέβια με ερυθριτόλη, σε αναλογία με τη ζάχαρη 1:5
  • 60 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 160 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ ή 160 γρ. γάλα καρύδας
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους
  • 1/5 κ.γ. φυσική βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μπλέντερ τη σκόνη κακάο, το γάλα και τη στέβια.
  • Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φουντούκια, το ταχίνι και τη βανίλια.
  • Ξαναχτυπάμε τα υλικά μας πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Η μερέντα μας είναι έτοιμη! Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας απόλαυση!

Διατροφική Ανάλυση

Ανά 100 γραμμάρια

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑΠΟΣΟΤΗΤΑ
Θερμίδες550 kcal
Λιπαρά29 γρ.
Υδατάνθρακες60 γρ.
Πρωτεΐνες9 γρ.
Βιταμίνη Α2%
Βιταμίνη C1%

*Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τα προϊόντα που θα επιλεχθούν.