April 07, 2022
Δημοσιεύτηκε από: Αναστασία Μανούρη
Πραλίνα φουντουκιού light
Είστε λάτρεις της πραλίνας φουντουκιού; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για σπιτική μερέντα με στέβια!
Απολαύστε την χωρίς ενοχές στο πρωινό σας με μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού, ως σνακ με κρέπες ολικής άλεσης, ή και σκέτη σε στιγμές «υπογλυκαιμίας».
Εύκολη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Άλειμμα / Σνακ | Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά | 550 kcal | 1 βαζάκι |
Υλικά
- 1 κ.σ. στέβια με ερυθριτόλη, σε αναλογία με τη ζάχαρη 1:5
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη
- 160 γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ ή 160 γρ. γάλα καρύδας
- 60 γρ. ταχίνι
- 60 γρ. φουντούκια
- 100 γρ. φουντούκια χτυπημένα στο μούλτι μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους
- 1/5 κ.γ. φυσική βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ τη σκόνη κακάο, το γάλα και τη στέβια.
- Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φουντούκια, το ταχίνι και τη βανίλια.
- Ξαναχτυπάμε τα υλικά μας πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Η μερέντα μας είναι έτοιμη! Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας απόλαυση!
Διατροφική Ανάλυση
Ανά 100 γραμμάρια
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | ΠΟΣΟΤΗΤΑ |
Θερμίδες | 550 kcal |
Λιπαρά | 29 γρ. |
Υδατάνθρακες | 60 γρ. |
Πρωτεΐνες | 9 γρ. |
Βιταμίνη Α | 2% |
Βιταμίνη C | 1% |
*Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν, ανάλογα με τα προϊόντα που θα επιλεχθούν.