Διατροφική Εκπαίδευση

Διατροφική εκπαίδευση - Ειδικό διατροφολόγιο

Η σημασία της διατροφικής εκπαίδευσης

Διατροφική εκπαίδευση - Πίνακας  θρεπτικής αξίας ντομάτας

Η σύγχρονη τάση στο χώρο της διαιτολογίας θεωρεί ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες αρκούνταν σε μία προσαρμοσμένη δίαιτα την οποία όφειλε ο ασθενής να ακολουθήσει για να αδυνατίσει. Πλέον, ο διαιτολόγος αναλαμβάνει τη διατροφική εκπαίδευση του ασθενή. Με άλλα λόγια, αναλαμβάνει να του μάθει να σκέφτεται και να επιλέγει τις τροφές του σε βάθος χρόνου κι όχι μόνο στα πλαίσια του εκάστοτε διατροφικού προγράμματος. Χτίζει μαζί του νέες υγιεινές συνήθειες και εξαλείφει λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές. Επαναπροσδιορίζει, με λίγα λόγια, τη συνολική σχέση του με την τροφή.

Τι είναι η ισορροπημένη διατροφή;

Είμαστε ό,τι τρώμε…

Κι αυτό δεν είναι υπερβολή! Μια ισορροπημένη διατροφή προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια και ευεξία και προάγει τη σωματική και ψυχική υγεία. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επηρεάσει ουσιαστικά το καθημερινό διαιτολόγιο μας. Η έλλειψη χρόνου, το άγχος και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μάς ωθούν σε εύκολες επιλογές, σε επεξεργασμένες τροφές και στο έτοιμο φαγητό (fast food), και μας απομακρύνουν από τη μεσογειακή διατροφή, που αποτελεί προνόμιο της χώρας μας.

Για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες κάθε ατόμου, είναι απαραίτητη η πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών σε σωστές αναλογίες. Για παράδειγμα, η πρωτεΐνη, οι υδατάνθρακες και τα λίπη αποτελούν τα μακροθρεπτικά συστατικά που χαρίζουν στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια. Η κατανάλωση τους, ωστόσο, πρέπει να είναι ισορροπημένη, στις ποσότητες που χρειάζεται το σώμα μας. Σε αντίθετη περίπτωση, οδηγούμαστε σε αύξηση βάρους και συχνά, στην εμφάνιση παθολογικών προβλημάτων.

Η διατροφική εκπαίδευση στο Next You Nutrition

Διατροφική εκπαίδευση και καθοδήγηση - Φρούτα & Λαχανικά

Είναι γεγονός πως οι διατροφικές συνήθειες χρόνων δεν αλλάζουν εύκολα. Η διατροφική εκπαίδευση και υποστήριξη είναι πλέον απαραίτητες. Τα άτομα τα οποία επιθυμούν να ρυθμίσουν το βάρος τους, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να αντιμετωπίσουν ή να προλάβουν προβλήματα υγείας και κυρίως να επιτύχουν ένα σταθερό αποτέλεσμα πρέπει να λαμβάνουν επαγγελματική καθοδήγηση.

Το διαιτολογικό γραφείο Next You Nutrition και η διαιτολόγος Αναστασία Μανούρη αναλαμβάνουν να αλλάξουν τον τρόπο συμπεριφοράς σας απέναντι στο φαγητό, παρέχοντας συγχρόνως τη στήριξη που χρειάζεστε. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα διατροφολόγιο προσαρμοσμένο στις ακριβείς ανάγκες σας αλλά και να σας μυήσουμε στα μυστικά της σωστής διατροφής. Παράλληλα, είμαστε δίπλα σας για να σας προσφέρουμε ψυχολογική υποστήριξη και διατροφική συμβουλευτική καθόλη τη διάρκεια του διατροφικού προγράμματος.

Με άλλα λόγια, είμαστε εδώ για να σας μάθουμε να τρώτε σωστά, χωρίς άγχος και χωρίς το αίσθημα της καταπίεσης. Μαζί θα βγάλουμε στην επιφάνεια τον καλύτερο και πιο υγιή εαυτό σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η διατροφική εκπαίδευση;

Η διατροφική εκπαίδευση είναι η προσπάθεια του διαιτολόγου να αλλάξει τη συνολική στάση του ασθενή απέναντι στη διατροφή του. Δημιουργώντας έναν πολύ πιο ουσιαστικό δεσμό με τον ασθενή, ο διαιτολόγος επιχειρεί να του μάθει μακροπρόθεσμα να τρώει σωστά, επιλέγοντας ο ίδιος ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Τι είναι η υγιεινή διατροφή;

Η υγιεινή διατροφή είναι η ισορροπημένη διατροφή. Είναι ένα καθημερνό διατροφολόγιο το οποίο περιλαμβάνει όλες τις διατροφικές ομάδες, στην κατάλληλη αναλογία. Ακόμα και οι υδατάνθρακες και τα λίπη είναι απολύτως απαραίτητα για τις ενεργειακές μας ανάγκες . Δεν πρέπει, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση να αποκλείονται από τη διατροφή μας αλλά να προσλαμβάνονται μόνο στις απαιτούμενες ποσότητες.